Followers

Monday, November 30, 2009

GUGUR

Rambut Gugur!!!! Aduhhhh makin hari aku kehihatan botak.. sedih tak terkata n tak dapat bayangkan kalu aku botak..

kini masalah rambut aku makin kronik.. kat bahagian depan da membentuk teluk.. kat bahagian pusar tue makin jarang.. kat depan tue leh la cover sket, terpaksa la sisir rambut ketepi ala2 pembaca berita kan.. huhuu


aduhhh risaunyer... dulu pernah try U NAM.. tapi mahal sangat lerrr tok golongan2 mcm aku ni mmg masih tak larat nak buat rawatan yang makan ribuan ringgit.. baru2 ni jumpa satu produk China.. Syampoo Bawang.. Susah gak nak dapatkan Syampoo ni, Aku jumpa kat kedai ubat2 Cina..Nak Try n tgk hasilnya mcmana.. kalu bagus korang2 yang mengalami masalah yang sama ngan aku leh la try eik.. nak mengharap rambut tue leh tumbuh tanpa perlu berusaha tak de guna kan..



botolnyer pulak langsung tak menambat hati aku.. tapi hope kualitinya ada....





Tuesday, November 24, 2009

PILIHAN NAMA TERBAIK - EDISI JEPUN

U guys, sekarang ni kan musim orang mendirikan mesjid kan.. maknanya, makin ramai kelahiran baru yang pastinya akan menjadi pelapis2 kita yang agak kertu ni.. hehehe

Maka, disini saya sertakan pilihan Nama2 Terbaik dan Terhot bagi mereka yang sukakan nama ala JEPUN..


1.Yg pemarah- KEJI CACIMAKI


2. Yg tak suka brg mahal- SATO SUKAMURA


3. Yg bisu- KITA TADASUARA


4. Yg suka makan tose- NANACHI HITOSE


5. Yg suka lagu blues- APO NADIKATO


6. Yg suka belajar- ASIKO ULANGKAJI


7. Yg kerap bikin ribut- WAKASI HURUHARA


8. Yg masih bujang- MATIMATI TAMOKASI


9 .Yg asyik berbini - ASIKO GILOBETINOKO


10. Yg hampir2 pupus - JIENOO OTOPUPUS...ekekeke


"So mcmana?? cute kan nama2 yang tersenarai?? hehehe Jangan ada yang terasa eik.. kita saja nak bergurau..."

Friday, November 13, 2009

BUMI MUSNAH 2012

Kalauah apa yang digambarkan dalam 2012 adalah KIAMAT, maka realitynya adalah lagi teruk dari itu.. tersenyum pulak memikirkan balik dalam keadaan yang kelam kabut ditimpa bencana alam boleh lagi memberikan kucupan mesra.. sempat lagi menunjukan jari hantu amaran marah.. apa pun itulah namanya cerita.. perlu ada gimik untuk menarik perhatian yang menonton..



Teringat pula email yang pernah dibaca ramadan yang lalu.. lebih kurang ayatnya menyatakan akan berlaku sesuatu yang teruk dan mampu menghancurkan separuh daripada bumi pada 15 ramadhan dan ianya jatuh pada hari jumaat.. cuba tengok kalendar masing2... bukan kah hari itu terjadik pada tahun 2012.. meremang bulu roma...



berbalik pada 2012, secara peribadi aku tak berapa suka cerita ni, bukan aku maksudkan 2012 sahaja, tapi cerita2 yang memerlukan aku mengetahui fakta dan kebenaran mmg aku out.. aku lebih suke cerita yang santai, seram, epik.. aku lebih teruja tgk cerita yang direka.. kekuatan seseorang sampai boleh melompat dari satu banggunan ke banggunan yang lain.. atau menyaksikan berhala bermata merah menganggu anak dara orang.. atau cerita kehidupan yang sempoi tapi cool...



Jadik jagan tanya apa hebatnya 2012 pada aku sebab aku mmg tak pandai nak bercerita semula nak2 kan pulak 2012 bukan genre yang aku suka ape pun sedikit pengalaman menonton 2012

Babak2 awal utk orang2 yang mcm aku mungkin kata boring kot.. sebab masa ni die ada bercerita pasal atom2 ape kejadah dan seanteronya.. aku igt aku sorang je bosan rupa orang sebelah aku keluar terus sebab openingnya membosankan.. hehehe dia banyak duit tak pe biarla die kuar.. aku yang agak kering dari segala aspek meneruskan menonton..



Mata aku da mula ralit2 dah ni sikit je lagik nak terlelap.. sampai part jhonson membawa anak2nya bercuti di tempat berbulan madu ngan Xwife die membuatkan mata aku celik balik.. sebab anak2 jhonson sangat comel dengan telatah yang cute mcm muke diorang..



aku jadik sangat kusyuk n berdebar2 ketika babak2 bandar california tengelam.. mainan grafik diorang mmg cun walo pun ada nampak mcm katun sket.. sirius sangat menakutkan seolah benar terjadik.. bangunnan runtuh depan mata.. jalan terbelah dua orang bertempiran lari.. sungguh kusut lagi mengusutkan...



Ketika saintis muda bernama Emserdem(orang yang tau akan berlakunya kemusnahan bumi) menelefon bapanya keadaan menjadi sayu sekejap.. ketika ini aku mula membayangkan wajah Ibu ku, juga ahli keluarga yang lain jika ini berlaku kepada aku.. sempatkah aku menatap wajah mereka utk kesekian kalinya.. hehehe mcm biasa lerr aku mmg akan kuar air mata kau part2 mcm ni.. :P

Ending 01.01.0001.. Kalu la ianya benar terjadi pada kita, masih mampukah kita mengucap selamat pada insan tersayang..

Wednesday, November 4, 2009

Mesranya..

Tak tau ler nak cakap aper.. korang enjoy jer video nie eik.. sangat touching...

video