Followers

Wednesday, June 24, 2009

Cermin Diri

Dari berhingus sampai la berjambang, aku selalu menilai siapa diri aku, sebab aku selalu mengigatkan diri aku pasal satu perkara "cemin diri sendiri, baru boleh ukur badan orang"(wah sesedap rasa ubah peribahasakan..tapi paham kan ape yang aku makdus kan)

Aku bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang, iyalah periuk org tak sama besar ngan periuk kite kan... tapi ada masa aku sedikit cemburu dengan kehidupan orang lain sama ada kawan,musuh,sedara malah tak kenal langsung pun ada...

Cemburu sangat dengan apa yang mereka boleh buat,cemburu dengan perjalan hidup mereka yang teratur, bila dibandingkan dengan diri aku.. ya ampunnnnn adakah aku mampu jadik seperti mereka?? seringkali aku tertanya.. hidup aku ni teratur tak??? hermmmmm rasanya tk...

bila dok kedai mamak, sembang2 ada plak kawan yang tak de (pindah ke kawen ke or etc..) mesti ada isu nak bangkait pasal org yang tak de ni... tak kira baik ke buruk ke... yang buruk aku tolak tepi la.. kadang antara kawan memuji sikap dia(org yang takde) ape saje yang baik... contohnyer si dia ceria.. jadik bila tak de die mesti ada yang bersuara... rindunyerrrrrrrrrrrr bosan si polan ni tak de...kalu die ada mesti havog... ni contoh la kan... then time tue aku mesti terasa hati... hermmmm aku ni mcmana plak bg diorang... adakah mereka sedar akan hadirnya aku............

hermmm.. aku rasa aku mmg tak pernah kenal siapa diri aku..apa aku suke, aku suke buat ape.. kelebihan aku ape... hermmm... mmg aku tak pernah nak pk ape kelebihan aku yang org lain tak de, nampak mcm angkat bakul plak kan.. tapi setiap org mesti tau apa yang diorang mampu buat kan???kenape aku tak pernah kenal siapa diri aku?? selamaa 24 tahun aku hidup ni serius aku tak pernah tau siapa aku,mcmana aku orgnya... hermmmm

aku selalu berharap suatu hari nanti aku kenal siapa diri aku...........


its me....heheheheh sentiasa senyum jerkkkkkkkkk
p/s semasa create entry ni aku tak de pic lain.. besal je la letak gambar ni.. sebelah tue kawan aku dari kat polisas lagi.. mama gebu...

Tuesday, June 16, 2009

Artis mana Jadik Gadis Syampoo

seperti mana yang aku janji kan.. nie aku nak kota kan janji aku..hehehehehe

Ntah petanda ape la kan, kotak sore aku yang garau2 seksi ni (wahahaha menchik ) dok mengalun lagu Misha Omar,

rupa2 nya aku mmg betul2 terserempak ngan Misha.. bukan setakat terserempak je taw.. sempat borak2 lagi...

Misha Da tukar profesion???

uik!! selama hari ni mmg aku tau derrick la yang bertanggung jawap dok panjang pendek or dok mewarnakan rambut misha, aku ingat die datang sana nak buat rambut la rupanya die yang buat rambut org... terkejut aku bila die cakap "nak gunting rambut??? cuci sekali?? meh akak cucikan"..... bia betik die ni... waaa betul la die yang cucikan rambut... syok la ezany misha cuci rambut die... aku plak mmg tak nak cuci/gunting time tue... ruginyerrrrrrrrrrr kalu tak mesti dapat sentuah misha... heheheh

btw... misha cuci ok gak compare ngan salah sorang staff derrick yang pernah cuci rambut aku dulu.. meleleh2 aku rasa aku syampoo rambut tak de la sampai buig masuk mata... cilakak nyer syampoo gurl tue.. aku bayar mahal kot.. gerrrrrrrrrrrrrrrrr

sambung balik cite misha tadi.. mmg nampak la ketekunan die cuci rambut... cara die layan pelanggan.. wah misha dalam perancangan bukak salun rambut ke?? atau da jadik share partnet derrick... ape2 pun mmg aku tak tak kenape n mengape die kene cuci rambut org hari tue.. derrick denda die kot.. hehehehe.....

video

Monday, June 15, 2009

Ada apa kat Maju Juntion..

dari subang perdana sampai la ke kl mulut aku dok nyayi lagu misha omar jerr... dari bunga2 cinta ke debunga cinta terus ku seru sampai ke maju juntion.. adess kenape la mood misha masuk dalam jiwa raga n batin aku ni..

tak pe la yang penting aku happy sebab hari ni je stock berus gigi aku da habis di jual.. keh keh keh ( korang tak tau kan selain dok touch up org aku dok jual berus gigi hihihi)...

tiba la tempat yang kau nak nak tuju iaitu salun rambut derrick... sampai je kat depan pintu derrick aku da switch mood..
ramai nyer org nak gunting rambut... dah tak de hari lain ke nak gunting!!!!???.. bengang tol aku la.. (yer la kalu aku yang nak gunting rambut leh gak aku sabar, ni dok teman kawan aku yang cute comel loteh lagi baik hhati iaitu ezany)

biasa ahad tak de la ramai mcm ni...(mcm la setiap hari ahad aku g derrick kan..)

tiba mata aku terpandang kelibat seseorang...
pompuam..(wow!!! yummmy!!!)
kecil molek.. (mmg aku suker)
rambut pendek kale hitam wah sape tue... ya ampun.. mmg rezeki aku hari ni la dapat jumpa die depan mata aku... nak tau sape??? no no no...

aku tak leh bg tau sekarang sebab ape.. esok aku nk bukak entry baru khas... tungguuuuuuuuu
hint: bunga2 cintaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

selesai teman ez gunting rambut aku cadang nak tgk barang2 kat Wedding city tapi haram... tutup da... baru kol 5.30 petang... adehhh awalnyer tutup.. nak niaga tak nak niaga..

tak pe la aku pun dok ronda lagi kat bawa... jumpa plak booth Pizanto dok tayang gaun pegantin die.. aku pun dok stick kat sana n tau aku da mula rambang mata sebab gaun die mmg cantik2 vouge n ada classs... disebab kan gurl2 kat sana layan aku baik tak mcm pompuan yang jaga booth ni dulu.. aku borong 4 pasang baju sekali gus.. beso la poket tgh kembong kan.. berus gigi da habis dijual apat plak paymen dari abang din nilai.. keh keh keh

Emma jgn jeles eik... nanti kalu pengantin ko nak pakai ko pinjam la kat aku.. hehehe

btw lupa nak cite yang aku jumpa emma si tukang makeup gak merangkap collagemates kat kuantan kat booth pizanto sempat la tanya khabar ngan die... tak tau la die senior ke aku senior tak pe yang penting dak2 POLISAS mmg besh kan................. hehehehe (dalam hati sedehhhhhhh)

sape2 nak tgk baju2 yang aku borong, nanti jengok2 la http://razzimusa.blogspot.com/ aku post k, tgh tunggu model tak sampai2 nak peraga baju baru tue.. hehehehe

Friday, June 12, 2009

Banyak Nyerrr Sawang...

Ya ampun.. penuh nyer sawang kat blog aku ni.. sangat la tak update isu2 semasa.. padahal ade je benda nak kongsi tapi tak tau le pesal berat aku nak menaip satu isu pun dalam blog ni... keh keh keh..
hermmm...
aku sebenarnya rindu sangat kat kucin2 aku.. bila tgk orang lain nyer kucin mula la hiba hati aku.. hati tisu la kata kan... tapi kucin2 aku semua da gone.. agaknya merajuk ngan aku ke tak tau la.. paling aku rindu ada lah moksin.. sebab aku bela dari kecik kot.. kucin yang aku jumpa kat cheras dan bawak balik ke setapak... dari menyusu bertatih sampai la pandai bergurau semuanya depan mata aku... tapi dia da pergi tinggalkan aku.. sop sop sop....

moksin yang berpura2 tido....



kisahnya bermula dengan kehilangan black...

aku balik kampung, dan kebiasaanya aku akan bawak ketiga2 kucin aku tue, tapi ntah kenape hari tue aku tinggal kan mereka..
black, umon n maria kat kg aku...
balik dari kampung, aku perasan pintu rumah aku terbuka.. adesss dalam otak aku pk kan anak2 aku tue je...tanpa pk panjang aku terus cari sekitar rumah aku tu.. just jumpa maria.. anak kucin pemberian kawan opis aku.. sedihnyerrrrrrrrrrrrrr


black tgk pose manja.. menchik...


yer aku tau salah aku tinggalkan diorang n aku redha je la.. malam tue moksin balik.. alhamdulillah.. aku amik die aku peluk die aku mandi kan die... tapi aku tetap tak puas hati sebab black masih tak jumpa....

aku pun kuar g carik black, kalu2 ada kat tingkat lain.. dan mohsin ikut sekali... folow je aku g mana.. die mmg mcm tue, mcm anjing yang suke folow tuanya.. tak payang aku nak kendong...

penat sangat aku pun balik rumah sebab mmg tak de harapan nak jumpa.. dan kau pun mulakan bebelan tak berasa aku pada mohsin.. semua kesalahan aku letakan pada die.. adusss kejamnya aku.. dan tanpa rasa belas aku cakap kat die "ko g kuar carik black, selagi tak jumpa jgn balik sini tau!!!!!!"


cumelnyerrrrr moksin....



tau ape yang terjadi..??? moksin mmg betul2 keluar rumah..... dan sampai kehari ni tak balik2... rindunyer kat die..............................


hermmm.. balik la moksin........................