Followers

Monday, March 8, 2010

MENANG WANG TUNAI RM7,000.00.. PAK CIK KAYO!!!

Baru2 ini ketika aku tgh sibok dengan urusan peribadi, aku dapat satu panggilan dari private number.. sebagai seorang yang profesional aku menjawap panggilan tersebut dengan penuh adap dan tatasusila.. biasala bila melibatkan diri dengan perniagaan kene la jaga tutur bicara kan...



"Halu, Saya Hj Ibrahim bin Hj Sulaiman membuat panggilan dari Celcom malayisia, Kuala Lumpur. No bimbit encik 013 2227871 bukan???"



"Yess, dat my number...


"Saya ingin memberi tahu bahawa nombor encik adalah pemenang bagi cabutan bertuah celcom, dan encik memenangi wang tunai sebanyak Rm7,000.00... Boleh saya dapatkan nombor account encik untuk membuat proses pemindahan wang"





WOwoWowo.. biar benar ni?? &k tu.. sape nak bagi kan.. kalu la korang kat tempat aku apa korang akan buat??



Melompat lebih tinggi walopun anda ketot...
menjerit dengan key mariah carey??
menari gembira mcm video klip All Single Ladies??
atau mencanagkan pada orang kampung akan bertuahnya badan anda menjadi diri anda..


Tapi uolllsss.... mujurla hati aku bersih ketika tue, sikap tamak haloba sedikit tidak mengaburi mata aku.. sebab beberapa perkara...


1- Kenape loghat dia bercakap tak mcm orang malaysia??
2- Hari tersebut adalah hari Ahad.. rajinyer die bekerja waktu2 orang nak merehatkan badan dari lelah kerja...
3- Sepatutnya dia tau nama aku sebab semua nombor kan kene register.. diorang mesti ada database kan.




owh tidak.. walaupun ko cakap nama ko tuan haji n bapak ko pun tn jahi gak.. tapi tak semudah tu aku nak percaya ko dari golongan yang baik2.. aku rasa mesti kes penipuan ni..
aku pun buat la satu alasan kununya aku sedang bz time tue...
"Encik.. actually saya sedang sibuk sekarang.. ada appoinment.. boleh saya dapatkan nombor telefon encik dan sy akan call bila saya free nanti..."
"Owh ok, kamu boleh sms kan no kad maybank anda ke no 013-688 bla bla bla...
Kan aku da agak mesti kes nak curi duit dalam account ni.. motip sangat mintak no kad kan... tadi mintak no account.. sekarang mintak no kad pulak siap pulak tanya kad aku mcmana kale kuning ke atau yang gambar buah ceri tue...
walaupun aku tak de bukti katakan itu panggilan palsu dan mahu menipu duit aku.. tapi aku percaya ini satu kes penipuan...

u guysss harap lepas ni berhati2 dengan setiap panggilan yang anda terima...
Nota kaki:bersyukur sangat sebab tidak dipukau melalui panggilan telefon....

9 comments:

  1. hahaha baik baik, nasihat akan dibuat :)

    kalau sms boleh caya tak??? msg power root.!

    ReplyDelete
  2. bagus bagus bagus...

    power roots??? hurmmmmmmm ermmmmmmmmm

    entah.... hehehehe

    ReplyDelete
  3. nyah.. hati-hatilagi tau.. pukau nih ada macam-macam jenihs. jgn mudah cair ngan satu percakapan org.

    **kalau aku? koma terus bile dgr duit tuh.

    ReplyDelete
  4. nyah.. hati-hatilagi tau.. pukau nih ada macam-macam jenihs. jgn mudah cair ngan satu percakapan org.

    **kalau aku? koma terus bile dgr duit tuh.

    ReplyDelete
  5. kannnnnnnn banyak da dengar orang kene pukau.. baik depan mata baik yang jauh.. ilmu hitam ni mmh dasyat tol.. tapi kita ada DIA, moga dijauhkan dari segala malapetaka.. amin..

    motip ko nak koma bagai.. 7000 tue sehari je buleh habis.. huhuhu

    ReplyDelete
  6. " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara
    Sebuah persahabatan....
    Terima kasih
    kembara ziarah maya

    Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
    Salam dari kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    lama sungguh tak ziarah blog ni
    Sorry ye...ape pun aku tetap ingat kat blog kamu ni....

    ReplyDelete
  7. I got this one last month. A lady, talked to my mom and asked her my account number. Tapi nasib baik sebab mak memang takde no akaun bank tu. Kalau ada dlm simpanan, mesti dia bagi. Maklumlah, orang tua kan. Mana tau org nak tipu ke apa. Thank god x de yg bukan2.

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah... risau la sekarang ni.. kadang org depan mata pun boleh menipu kan..

    ReplyDelete
  9. nasib baik...pernah jgk dpt call mcm tu.seram je suara mcm mat bangl...hehe

    ReplyDelete