Followers

Tuesday, March 23, 2010

PULANGLAH.....

Uwarggggggggggghhhhhhhhhh
tensen sangat, kucen aku larik dari rumah.. penat da carik.. naik turun tangga bisa bikin aku masin lansing jerr.... mana la si demok ni pergi.. merajok ker dengan aku huwaaaaaaaaaa...

actually, Kucen ni aku amik semula dari kampung awal Jan 2010 lalu.. Masa tue mak aku soh amik anak dia jer.. tapi kasihan ngan anak2 dia pulak sebab nanti tak dapat depa nages aku tak pandai nak pujuk.. jadik mak aku pun soh bawak dengan mak2 die sekali..


Kucen ni pemberian kawan aku, mmg masa tue die sombong giler.. tengok muke da tau kan.. bengis.. dan dia pun kategori ANDARTU gak ni sebab die da tua sebenarnya (umur aku tak pasti sebab dapat mmg da sebesar ini).. nama tak boleh belahhhhhhhh... BARBARA okeyyyyyy.. sesuai la dengan muke die yang begis tue kan.. hehehehe



My fwen bagi couple, Wicky nama die... tapi disebabkan hal tertentu aku terpaksa menghantar semua kucen aku balik ke kampung walopun aku tak tau samada mak akak abnag aku suke kucen ke tidak... tp alhamdulillah mak aku suke.. sebab kucen2 aku semua berdisplin.. org je kata kucen aku jahat....dan yang besh nama BARBARA di tukar kepada DEMOK.. atas nama itu BARBARA menjadi sungguh manja dan berbeza perilaku.. aku tak tau apa makan yang mak aku bagio.. sebab b4 ni tak de sape boleh sentuh dia.. pantang diusik kene cakar... tapi sekarang dia sangat manja.. bila panggil DEMOK dia akan datang.. terutama bila mak aku yang panggil.. hehehehe

Demok melahirkan anak yang pertama di usia tua.. anak die seko jer.. dan dinamakan moon....



Sekrang ni da besar, akak aku yang jaga tapi sayang dia da hilang.. org curik mungkin....



Kelahiran kedua pula ada 3 eko anak, seko mati tersepit, seko mati kene langgar dan seko lagi hilang semasa aku bawak lik kl...

DIS 2009, Demok melahirkan anak lagi.. 4 ekor tapi sayang seko da mati sebab yang tak dapat dikenalpasti.. dan 3 lagi ada bersama dengan aku sekarang... ke3 nya nakal2 belaka... hurmmm

Tapi Dimana DEMOK????????????????? pulang lahhhhhhhhhh

11 comments:

  1. tue laaa..org suruh carik x nk..degill....dh hilang berhari2 dh...mlm nie kita kena wat operasi..g carik gak....sekeliling kawasan perumahan..sian entah mkn ke idak...

    ReplyDelete
  2. teringat masa my cat ilang dok cari jantan. 4 hari tak balek. puas dok carik. rupa-rupanye dia dok dating lagik ngan jantan lain. esok baru ler balek.

    Sekarang dah beranak 5. sekor dah mati. tinggal 4 jek. yang sulong qistina. bulu pon kembang. cuma kale jek comot.

    Mak dia nyanyuk. asyik pelupa jek. hantar kat tempat kucing ngan anak-anak dia kecuali qistina. 4 hari qistina rindu kat mak ngan adik-adik dia.

    sekarang dia ada teman baru. face towel jadi teman dia. dari kale putih. sampai kale itam. tak leh basuh. nanti majok lagik

    huhuhu.. awak sabar ek.. nanti dia balek ar tuh

    ReplyDelete
  3. Ez: jgn cakap jer tulun carik sekali...

    ejard: huwarggggggggghhhhhhhhhh kita ni ketulahan kot.. kucin semua majok.. mesti lari rumah n tak jumpa2 dah... hope DEMOK jumpa jalan balik...

    ReplyDelete
  4. ejard leh doa jek. sebab tatau demok dan tuan nye tinggal kat ner. kalu tahu. boleh ar sumbang tenaga gi carik

    ReplyDelete
  5. mmm comel gila kucing kucing itu

    meow meow :p

    cuba goncang kotak frieskies nanti die dtg kot :)

    ReplyDelete
  6. ejard: malam ni misi nak mencari seklai lagi DEMOK.. tapi takut guard kata kita nak mencurik pulak.. hermmm

    Asna: Trik ni susah sebab ajeet dok apartment, bungi goncangan berdegung... but nanti nak try gak la

    ReplyDelete
  7. dia majuk pesal tuan dia x pedulikan dia...tue larik..i tolong carik kot...

    ReplyDelete
  8. hey.. sape kata i tak pedulikan die.. DMOK mmg mcm tue kan.. tak suka kene manja2 sangat.. kalu die rasa nak kene usap die yg akan dtg sendiri.

    ejard: kemungkinan la kot sebab miangkan 3 bulan dodok dalam rumah

    ReplyDelete
  9. perghhhhhhhhh!!!!!!!!!!!

    comel giler!!!!!

    ReplyDelete
  10. cumel mcm tuanyer kan..heeeeeeee

    ReplyDelete